MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!

Join the forum, it's quick and easy

MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!
MUZIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Pristupi

Zaboravio sam šifru

Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Numeroloska karta Tom Kruza
PROMENILA IME! EmptySre 1 Nov 2017 - 15:18 od lenghorn999

» Delotvorni tretman od banana protiv akni
PROMENILA IME! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:26 od Admin

» Saveti za plavuše: Kako da vam kosa ne bude žuta
PROMENILA IME! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:25 od Admin

» Uklonite tamne fleke sa lica: Za par dana imaćete kožu kao beba
PROMENILA IME! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» 20 zapanjujućih saveta jednog od najboljih psihologa sveta
PROMENILA IME! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» Morska so u službi lepote
PROMENILA IME! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:20 od Admin

» Ako u vezi nemate ovih 5 stvari, definitivno nije za vas
PROMENILA IME! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:19 od Admin

» Evo šta vaš hod govori o vama
PROMENILA IME! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:17 od Admin

» Imali sreće, ali ne i pameti: 10 nepromišljenih dobitnika lotoa
PROMENILA IME! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:16 od Admin

» PHAB2 Pro: Prvi mobilni na svetu s Tango tehnologijom
PROMENILA IME! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:13 od Admin

Statistike
Imamo 2976 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je Ivica

Naši korisnici su poslali ukupno 14347 članaka u 5870 teme
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

PROMENILA IME! Music110PROMENILA IME! T_musi10

PROMENILA IME!

Ići dole

PROMENILA IME! Empty PROMENILA IME!

Počalji od Admin Čet 18 Sep 2008 - 19:51

PROMENILA IME! 1455

Vlasnica hitova "Ćiki, ćiki", "Umri" i inih promenila je ime. Tačnije, ozvaničila je nadimak po kome je prepoznaju i kolege i obožavaoci. Sad joj u ličnoj karti i ostalim dokumentima lepo piše Stoja Novaković.

PROMENILA IME!

Stojanka joj osta samo u krštenici. "To sam učinila isključivo iz praktičnih razloga", objašnjava popularna folkerka i dodaje da joj je sada jednostavnije kad ne mora da razmišlja kako da se potpiše fanovima koji traže autogram, a kako kad, recimo, predaje zahtev za vizu ili popunjava formular u banci. "Moram da priznam da su me i moji saradnici ohrabrili i podstakli da konačno ozvaničim svoje 'živo' ime po kome me svi prepoznaju", nastavlja ona.
Kad se pojavila na sceni i prodornim glasom i energičnim pesmama preko noći osvojila publiku, mogle su se čuti polemike i nagađanja. Najglasniji su bili oni koji su prepričavali navodnu anegdotu da je u stvari nadimak dobila još u vreme kada je kao neafirmisana pevačica tezgarila po kafanama i za muzičke želje gostima tražila tadašnjih sto maraka po pesmi. Tu novčanicu je narod u Bosni nazivao „stoja“ (kao stotka). "Mnogi su verovali u priču da nema pesme bez 'stoje'", priseća se rasna crnka, a potom otkriva da je kršteno ime dobila po svojoj babi Stojanki koju su, kaže, takođe kratko zvali – Stoja, da nadimak "nosi" otkad zna za sebe, te da nema nikakve veze sa kafanom, devizama, muzičkim željama...
Kada je započela profesionalno da se bavi pevanjem i gradi estradnu karijeru, diskografi su razmišljali koje umetničko ime da joj daju, jer je to uobičajeno za pevačice i pevače da bi ih publika pre upamtila i da bi se lakše probili. Pokojni Minimaks je bio pravi ekspert za estradne nadimke, a Lepa Brena, Dara Bubamara i Jami samo su neke od pevačica kojima je kumovao. Međutim, Stoja je bila izričita da joj pseudonim ne treba i da je ona to što jeste – Stoja, te da je taj nadimak, kaže, deo njenog karaktera. "Neki su me upozoravali da sa tim imenom nikad neću proći, da će mi samo smetati u karijeri. Međutim, ja sam istrajala, pobedila i ostala Stoja", konstatuje ona prisećajući se svojih početaka.
U svakom slučaju, Stojanka ode u legendu, a nadimak za koji se borila i izborila sad posta i zvaničan. Iako bi se možda moglo pomisliti da promena imena košta kao Svetog Petra kajgana, u cenovniku MUP-a skoro da je simbolična cifra koju je potrebno izdvojiti za ovakvu uslugu. Stojanka je postala i zvanično Stoja za svega 1.300 dinara koliko iznose administrativni troškovi za sve građane koji se odluče na ovaj potez.
FUTA LUNGA, HAMIT ĐOGANI I NADA POLIĆ
Kada bi neko najavio novi trio u sastavu Futa Lunga, Hamit Đogani i Nada Polić, šira javnost bi se verovatno upitala ko li su ovi anonimusi. U slučaju da su umesto ovih imena koja su dobili po rođenju pomenuli Izvorinku Milošević, Đoleta Đoganija i Anu Bekutu, to je već druga priča. Za ovaj trio svi znamo. Da li zbog toga što im se odluka kumova nije dopala, ili u nameri da se lakše nametnu javnosti, u zvaničnim dokumentima su promenili imena upisavši ona po kojima ih danas poznajemo.
Admin
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 37
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh