MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!

Join the forum, it's quick and easy

MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!
MUZIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Pristupi

Zaboravio sam šifru

Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Numeroloska karta Tom Kruza
RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ EmptySre 1 Nov 2017 - 15:18 od lenghorn999

» Delotvorni tretman od banana protiv akni
RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:26 od Admin

» Saveti za plavuše: Kako da vam kosa ne bude žuta
RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:25 od Admin

» Uklonite tamne fleke sa lica: Za par dana imaćete kožu kao beba
RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» 20 zapanjujućih saveta jednog od najboljih psihologa sveta
RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» Morska so u službi lepote
RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:20 od Admin

» Ako u vezi nemate ovih 5 stvari, definitivno nije za vas
RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:19 od Admin

» Evo šta vaš hod govori o vama
RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:17 od Admin

» Imali sreće, ali ne i pameti: 10 nepromišljenih dobitnika lotoa
RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:16 od Admin

» PHAB2 Pro: Prvi mobilni na svetu s Tango tehnologijom
RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:13 od Admin

Statistike
Imamo 2976 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je Ivica

Naši korisnici su poslali ukupno 14347 članaka u 5870 teme
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ Music110RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ T_musi10

RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ

Ići dole

RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ Empty RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ

Počalji od Admin Čet 21 Avg 2008 - 19:35

RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ

U stranci Vojislava Koštunice traje podzemni rat između „tvrde" i „meke" struje, veliki broj uticajnih funkcionera traži smenu Aleksandra Nikitovića.

RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ 122

Dvojac koji vodi DSS... Vojislav Koštunica i Aleksandar Nikitović

U Demokratskoj stranci Srbije u toku je podzemni rat „tvrde" struje, koju predvode Aleksandar Nikitović i Slobodan Samardžić, i „meke, reformističke" struje, čiji je nezvanični lider Milan Parivodić. Lider DSS-a, bivši premijer Vojislav Koštunica, zasad se drži po strani, a njemu bliski ljudi kažu da je sada baš sve moguće, pa i to da se Koštunica odrekne doskorašnjih najbližih saradnika i podrži „reformiste".

Bakarec: Sa Jočićem bi bilo drugačije

Nebojša Bakarec kaže da DSS ne bi bio na ovakvoj stranputici da Dragan Jočić početkom godine nije doživeo tešku tragediju.
- Teško je sada reći šta bi bilo kad bi bilo, ali znam da je Dragan imao vrlo veliki rejting i u stranci i kod Koštunice. Mislim da je on sa svojim autoritetom mogao da okrene kurs stranke na pravi put, jer je bio vrlo uticajan. I ovo ne mislim samo ja, već mnogi članovi DSS-a... - kaže Bakarec.

Kako saznajemo, pored Nikitovića i Samardžića, među „tvrdostrujašima" su i Radojko Rade Obradović, Zoran Lončar i Predrag Bubalo. Na drugoj strani, grupu funkcionera koja je rešila da se žestoko suprotstavi Nikitoviću predvode ljudi iz vrha beogradskog odbora DSS-a. Pored Milana Parivodića kao „reformiste", u vrhu DSS-a upućeni označavaju i Nenada Popovića i Nebojšu Bakareca. Bivši generalni sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov, čovek od velikog Koštuničinog poverenja, kako se tvrdi, još nije izabrao stranu.

Kriv za sve

Naš sagovornik iz vrha DSS-a, visoki funkcioner ove partije i bivši istaknuti ministar, kaže da je „većina ljudi u DSS-u" ogorčena onim što je uradio Koštuničin šef kabineta Aleksandar Nikitović.
- Sve na čemu je radio Nikitović, od lobiranja za očuvanje SCG, pa do poslednjih pregovora o formiranju nove vlade, završilo se katastrofalno! Primera radi, Nikitović je sprečio da se Koštunica pre izbora sretne sa Ivicom Dačićem. On je čak otvoreno pretio Dačiću, pomagao je Vučeliću i njegovoj ekipi. On je, na kraju krajeva, najodgovorniji što DSS danas nije u vlasti. Nikitović nas je sprečio i da uđemo u vlast u Beogradu - kaže naš sagovornik iz vrha DSS-a.
Član Glavnog odbora DSS-a Nebojša Bakarec jedini je visoki funkcioner ove partije koji je pristao da govori na ovu temu.
- Prvi sam ukazao na problem koji se zove Aleksandar Nikitović. Da se razumemo, odgovornost za neuspeh osećam i ja, ali ne i krivicu. Nisam ja sedeo pored Koštunice i savetovao ga šta da radi, već upravo taj Nikitović. A kako ga je savetovao, videli smo svi... Dobro znam da je njegov uticaj na prošle i poslednje izbore bio veći nego moj. Odgovorno mogu da kažem da je Aleksandar Nikitović i stranci i Koštunici naneo mnogo više štete od Ljiljane Nedeljković! - komentariše Bakarec.
fakti

n DSS je 2001. godine bio na vrhuncu svoje moći i imao je rejting od oko 30 odsto
n Na poslednjim izborima u koaliciji sa NS-om i DSS-om uzela je 11 odsto
n Pre Aleksandra Nikitovića, šef Koštuničinog kabineta do polovine 2003. bila je Ljiljana Nedeljković

Bivši ministar Milan Parivodić, za koga se tvrdi da je lider „reformista" u DSS-u, nije juče hteo da nam kaže ništa konkretno. On je, međutim, početkom nedelje dao jednu sasvim indikativnu izjavu.
- Nacionalistička politika DSS-a, koja se ogleda u zaoštrenoj retorici prema EU i KiM, otvorila je prostor DS-u, kao glavnoj stranci levice, da zahvati od umerene desnice. Otuda ovako iznenađujuć uspon DS-a. Međutim, ja ne nameravam da napustim stranku, već očekujem da ona evoluira... - rekao je Parivodić.
Press je pokušao da razgovara i sa Nikitovićem, ali je njegov mobilni telefon bio nedostupan. A u DSS-u nam je rečeno da je na godišnjem odmoru do 1. septembra.

Uticaj na Koštunicu

Profesor FPN-a Zoran Stoiljković tvrdi da su šefovi kabineta uglavnom uticajniji od članova formalnih struktura stranaka.
- Siva eminencija ima znatan uticaj na šefa, jer se preko njih komunicira. Uostalom, Nikitović je važio za čoveka bez kojeg se nije moglo doći do Koštunice. Valjda se samo iz toga može videti koliki je njegov uticaj na Koštunicu - komentariše Stojiljković. On smatra da će DSS sigurno morati da se suoči sa mnogim posledicama, pa i mogućnošću da neki uticajniji članovi napuste stranku.
Admin
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 37
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh