MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!

Join the forum, it's quick and easy

MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!
MUZIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Pristupi

Zaboravio sam šifru

Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Numeroloska karta Tom Kruza
TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! EmptySre 1 Nov 2017 - 15:18 od lenghorn999

» Delotvorni tretman od banana protiv akni
TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:26 od Admin

» Saveti za plavuše: Kako da vam kosa ne bude žuta
TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:25 od Admin

» Uklonite tamne fleke sa lica: Za par dana imaćete kožu kao beba
TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» 20 zapanjujućih saveta jednog od najboljih psihologa sveta
TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» Morska so u službi lepote
TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:20 od Admin

» Ako u vezi nemate ovih 5 stvari, definitivno nije za vas
TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:19 od Admin

» Evo šta vaš hod govori o vama
TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:17 od Admin

» Imali sreće, ali ne i pameti: 10 nepromišljenih dobitnika lotoa
TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:16 od Admin

» PHAB2 Pro: Prvi mobilni na svetu s Tango tehnologijom
TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:13 od Admin

Statistike
Imamo 2976 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je Ivica

Naši korisnici su poslali ukupno 14347 članaka u 5870 teme
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! Music110TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! T_musi10

TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM!

Ići dole

TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! Empty TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM!

Počalji od Admin Pon 25 Avg 2008 - 18:36

TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM!

Želim da povećam saradnju sa Rusijom u oblasti odbrane, jer ona ima odlične vojne škole i zato što je naša vojna tehnika naslonjena na rusku, ali ću i na jesen u Briselu potpisati Bezbednosni sporazum sa NATO-om.

TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! 0156

Babuška za početak saradnje sa Rusijom... Dragan Šutanovac

Ministar odbrane Dragan Šutanovac smatra da u oblasti odbrane naša država i Vojska Srbije treba da intenziviraju saradnju sa Rusijom. Jedan od razloga jeste što je naša vojna tehnika bazično naslonjena na rusku tehnologiju, a tu je i školovanje naših kadrova na ruskim vojnim školama, koje su među najboljima na svetu. Ali, dodaje Šutanovac, intenziviranje vojne saradnje sa Rusijom svakako ne isključuje nastavak partnerstva sa NATO-om, kroz program Partnerstvo za mir.

- Saradnja u oblasti odbrane sa Ruskom Federacijom nije na nivou na kom bismo želeli da bude. Vojna saradnja Srbije i Rusije ne prati ekonomsku i političku saradnju dve države. Moja je želja da što više obogatimo saradnju u oblasti odbrane sa Rusijom, naša tehnika bazično je naslonjena na rusku tehniku. Tu je i oblast školovanja, jer su ruske vojne škole među najboljim u svetu. Želja nam je da naše kadrove šaljemo kod njih da se dodatno obrazuju, kao i da mi ugostimo njihove vojne stručnjake.

TREBA NAM SARADNJA SA RUSIJOM! 0157

n Ali, Srbija ostaje u Partnerstvu za mir i saradnji sa NATO-om? Kada ćete potpisati sporazum sa NATO-om?

- Naravno. Na jesen u Briselu očekujem da potpišemo Bezbednosni sporazum o razmeni informacija između Srbije i NATO-a. Reč je o sporazumu tehničkog karaktera, to je tipski dokument koji je do sada potpisalo više od 90 država i međunarodnih organizacija. On reguliše način zaštite čuvanja i distribuiranja podataka kada dođe do razmene poverljivih informacija. Pored posete Briselu, u novembru idem u zvaničnu posetu Kini, a pre toga očekujem dolazak načelnika Generalštaba kineske armije. To će, posle 24 godine, biti prva poseta kineskog vojnog vrha našoj zemlji. I do kraja ove godine posetiću naše mirovnjake koji služe u Liberiji, Kongu i Obali Slonovače.

n Zapadne zemlje od Srbije očekuju da što pre uhapsi Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Šta vojna bezbednost radi po ovom pitanju?

- Vojno-bezbednosna agencija (VBA) obavlja svoj deo posla u okviru Akcionog tima. Radi sve svakodnevno, u skladu sa zakonom, a nemam informacije koje ukazuju da će neko biti priveden uskoro.

n Da li neko u Vojsci Srbije pomaže Mladiću u skrivanju?

- Siguran sam da ne postoji sistem u okviru Vojske koji pomaže bilo kom haškom optuženiku. Karli del Ponte sam svojevremeno rekao da mogu do promila da garantujem da ljudi iz Vojske to ne čine. Spekulacije da VBA pregovara sa Mladićem su netačne, ne znam koji su motiv imali oni koji su to objavili.

n Da li ste sigurni da je VBA potpuno pod Vašom kontrolom?

- Ne mogu da kažem da su službe pod potpunom kontrolom, jer nemamo mehanizme kao što je Generalni inspektorat, ali idemo u pravcu reformi. Imam poverenja u službu, u ljude koji je vode. Otkako sam ministar, nije zabeležena nijedna zloupotreba, pa ni ona koja se tiče odnosa sa haškim optuženicima.

TRAŽIĆU I POVEĆANJE VOJNIH PENZIJA

n Hoće li biti povećanja penzija i za vojne penzionere?

- Insistiraću kod premijera i ministarke finansija da se i njima poveća penzija, i siguran sam da ću naići na razumevanje.

n Hoće li biti većih nabavki za vojsku ove godine?

- U postupku smo realizacije nabavke najboljeg naoružanja za specijalnu brigadu. Ponosni smo što i u našu vojsku uvodimo najnoviju „Zastavinu" pušku „M 21", novi kalibar 5,56. Radimo i na remontu aviona i helikoptera, obnavljanju vojnog voznog parka, očekujemo završetak vojne baze Cepotina do kraja jeseni, nastavljamo sa stanogradnjom...

n Da li ste kao član Saveta za nacionalnu bezbednost dobili zvaničnu informaciju o tome gde je, kada i kako uhapšen Radovan Karadžić?

- Očekujem informaciju.

n Pristalice Karadžića, koje svakodnevno protestuju, često Vas prozivaju?

- Ne pridajem nikakav značaj tim skupovima, niti njihovim kritikama na moj rad u Ministarstvu odbrane, posebno imajući u vidu da mnogi od njih nisu ni služili vojni rok, ili su iznalazili načine da ga služe civilno. Mislim da su zloupotrebljeni i politički instrumentalizovani od SRS-a, o čemu govori i to što ih je u prvom pohodu ka Ministarstvu odbrane vodio poslanik SRS-a Božidar Delić.

n Prošlo je 50 dana od formiranja nove vladajuće koalicije, kako funkcioniše Vlada Srbije?

- Mislim da će ova vlada funkcionisati mnogo bolje od prethodne. Atmosfera je na sednicama bolja, odnosi su iskreniji, lako se dolazi do kompromisa. Nema uzdaha, izdaha, tegoba i teskoba, netrpeljivosti i mešanja u resore drugih ministara, kao što je bio slučaj u prošloj vladi. Ali, građane ne interesuje kako se mi slažemo, već ih interesuju rezultati. Očekujem da ćemo posle četiri godine ostaviti rezultate iza sebe.

n Kakav je premijer Mirko Cvetković, vi u DS-u bili ste za to da Bojan Pajtić bude predsednik Vlade?

- Mirko Cvetković je odlično rešenje. A, drago mi je što Bojan Pajtić vodi pokrajinsku vladu, jer bi njegov odlazak iz Izvršnog veća Vojvodine bilo teško nadomestiti. Cvetković ima strpljenja i razumevanja i nemam dilemu da je pravi čovek na pravom mestu. Ne sumnjam da bi Pajtić bio odličan premijer.

n Kako biste u jednoj rečenici opisali odnose DS-a i SPS-a u vladi?

- Dobar start.
Admin
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 37
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole