MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!

Join the forum, it's quick and easy

MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!
MUZIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Pristupi

Zaboravio sam šifru

Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Numeroloska karta Tom Kruza
MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! EmptySre 1 Nov 2017 - 15:18 od lenghorn999

» Delotvorni tretman od banana protiv akni
MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:26 od Admin

» Saveti za plavuše: Kako da vam kosa ne bude žuta
MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:25 od Admin

» Uklonite tamne fleke sa lica: Za par dana imaćete kožu kao beba
MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» 20 zapanjujućih saveta jednog od najboljih psihologa sveta
MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» Morska so u službi lepote
MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:20 od Admin

» Ako u vezi nemate ovih 5 stvari, definitivno nije za vas
MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:19 od Admin

» Evo šta vaš hod govori o vama
MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:17 od Admin

» Imali sreće, ali ne i pameti: 10 nepromišljenih dobitnika lotoa
MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:16 od Admin

» PHAB2 Pro: Prvi mobilni na svetu s Tango tehnologijom
MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:13 od Admin

Statistike
Imamo 2976 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je Ivica

Naši korisnici su poslali ukupno 14347 članaka u 5870 teme
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! Music110MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! T_musi10

MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND!

Ići dole

MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! Empty MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND!

Počalji od Admin Sre 25 Mar 2009 - 22:53

MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND!

MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! 1349

Prijalo to nekom ili ne, bunili se pojedinci i grupice il' ne bunili, početkom ove nedelje "Cipela" je otišla u Moskvu. Pobedniku ovogodišnje "Beovizije" Marku Konu i Milanu Nikoliću, sa kojim je izveo pomenutu numeru, nije bio svejedno da čitaju kritike i osporavanja. Sad im je svejedno. Ne obaziru se na komentare nego se pripremaju da nas u maju najbolje što znaju i umeju predstave najpre na polufinalnoj, a nadaju se posle i na finalnoj evrovizijskoj večeri. "Ništa značajno nismo menjali u aranžmanu, osim što smo postavili drugačiji balans instrumenata i uradili novu postprodukciju", kaže Marko Kon, srpski predstavnik na "Evrosongu 2009".

Govorio si da si u prvim momentima posle pobede bio zbunjen. Da li te je sad prošla ta faza?
U tradiciji srpskog naroda je da pravi skandale, pa da ih se posle gnuša, da pljuje po pobednicima. To je deo našeg mentaliteta i tradicije i moramo da se nosimo s tim. Recimo, kad Švajcarac izgubi teniski meč, cela nacija se pita da li mu je dobro, da li je imao temperaturu... A kad naš Đoković, koji je sjajan igrač, izgubi, Srbi odmah govore da je propalica, baraba, da nikad neće postati prvi reket sveta. To kao da je srpski običaj. Moja zbunjenost je bila prouzrokovana time što, kad se uzme u obzir isključivo moja popularnost, nikako nisam bio favorit, a pobedio sam i nastala je prava gungula. Publika uvek glasa za svoje favorite, bez obzira kakvu pesmu pevaju. Stručni žiri ima drugačiji zadatak. Da sam se ja našao u žiriju i da sam slušao ove pesme, zvuči neskromno, ali bih verovatno glasao za numeru koja je slična ovoj koja je pobedila. Glas bih dao pesmi koja ima duha i nosi srpski etnos u sebi, a u isto vreme ima pop melodiju. Čast mi je što je žiri koji ima najveće moguće svetsko iskustvo baš meni dao maksimalan broj poena. Željko Joksimović ima najveće evrovozijsko iskustvo od svih muzičara u našoj zemlji. Kornelije takođe, a Biljana Krstić sa ogromnim internacionalnim iskustvom dobro zna šta se od naše muzike u svetu može prodati.

Valjda si i sam video da su po proglašenju pobednika i mediji i javnost osuli paljbu po žiriju jer favoritima, "OT bendu" i Oskaru, nisu dali ni približno glasova koliko im je dala publika...
Momci iz "OT benda" fantastično pevaju i uvek ću da ih pohvalim, kao i devojke iz grupe "Bjuti kvins". Ognjena volim jer mi je drug. Pardon, mislim na Oskara. (smeh) I ja sam ih doživljavao kao favorite. Ali, moramo da budemo svesni da je njihovo favorizovanje pre samog takmičenja uzrokovano popularnošću koju oni imaju. Šira javnost ne zna za mene, ali me dobro znaju svi muzičari, kao i novinari, bar oni najobavešteniji. Znaju da nisam sklon muljanju i spletkarenju. A to što su osuli paljbu po žiriju - prosto nisu imali po kome drugom. Velika je odgovornost prihvatiti ponudu da budeš u žiriju. Svi kritikuju, a niko se ne pita šta je zadatak žirija, zbog čega uopšte postoji. Šta bi se desilo da odlučuju samo SMS glasovi? Da je "Beovizija" festival koji nije izborni za "Evrosong", prvi bih bio za to da pobedi "OT bend" ili Oskar. Ali, mi treba da se predstavimo u inostranstvu i nije najvažnije šta se ovde nama sviđa, najvažnije je šta možemo tamo njima da prodamo, odnosno šta može da se dopadne nekom drugom.

Ali, zar ne bi bilo logično da bude izabrana pesma koja će da predstavlja celu naciju, ne samo žiri?
Odgovorno tvrdim da pobednička pesma predstavlja celu naciju. Ne predstavlja naciju 30.000 ljudi koji su glasali za "OT bend". Ovaj program je ipak gledalo dva miliona ljudi. Žiri je vrlo dobro procenio šta najbolje može da nas prezentuje u Evropi.

MARKO KON: NE PREDSTAVLJA NACIJU 30.000 LJUDI KOJI SU GLASALI ZA OT BEND! 1350

Šta misliš, koliko je na žiri imala uticaja presija izazvana favorizovanjem "OT benda" i Oskara?
Mislim da nije imala nikakvog uticaja na žiri. Čuo sam se sa Željkom posle svega. Da pojasnimo jednom za svagda: postoje festivali koji su interpretatorski, potom oni na kojima se takmiče kompozicije. Kad se ocenjuje interpretacija, festivalske propozicije su drugačije. Na "Beoviziji" se takmiče kompozicije! Moramo da shvatimo da će nas na "Evroviziji" samo pesma predstavljati!. Članovi žirija su vrlo dobro su znali zašto su baš ovako glasali. Ništa nije uticalo na njih. Da sam imao mediteransku pesmu u maniru Olivera Dragojevića, žiri u istom ovom sastavu sigurno ne bi glasao za mene. Takva pesma ne treba da nas predstavlja na "Evroviziji".

Misliš li da na ishod Joksimovićevog glasanja nije uticao njegov sukob sa "Imoušnom", koji stoji iza "OT benda"?
Nema on nikakav sukob sa "Imoušnom". Naprotiv, on vrlo dobro sarađuje sa njima. Kao i ja.

Pisalo se da je upravo zbog tog sukoba zabranio svojoj pulenki Mileni Vučić da po drugi put peva na gala večeri "Operacije trijumf".
Čuo sam taj trač. Siguran sam da je Željko iznad svega toga.

Da si ti bio u žiriju i da si morao da biraš između "OT benda", s kojim si sarađivao, i Oskara, odnosno Ognjena Amidžića, sa kojim se družiš, kome bi dao prednost?
U tom slučaju bih odbio da budem u žiriju. Kako je Jelena Tomašević odbila. Lepo je rekla da među učesnicima ima mnogo njenih prijatelja i da ne može da bude u žiriju. Ne mogu da kažem kome bih dao prednost.

Dobro, bar reci čija pesma ti se više dopada.
Ne mogu tako da razmišljam o svojim prijateljima i saradnicima.
Admin
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 37
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh