MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!

Join the forum, it's quick and easy

MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!
MUZIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Pristupi

Zaboravio sam šifru

Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Numeroloska karta Tom Kruza
PESMA MI JE I MAJKA I DETE EmptySre 1 Nov 2017 - 15:18 od lenghorn999

» Delotvorni tretman od banana protiv akni
PESMA MI JE I MAJKA I DETE EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:26 od Admin

» Saveti za plavuše: Kako da vam kosa ne bude žuta
PESMA MI JE I MAJKA I DETE EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:25 od Admin

» Uklonite tamne fleke sa lica: Za par dana imaćete kožu kao beba
PESMA MI JE I MAJKA I DETE EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» 20 zapanjujućih saveta jednog od najboljih psihologa sveta
PESMA MI JE I MAJKA I DETE EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» Morska so u službi lepote
PESMA MI JE I MAJKA I DETE EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:20 od Admin

» Ako u vezi nemate ovih 5 stvari, definitivno nije za vas
PESMA MI JE I MAJKA I DETE EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:19 od Admin

» Evo šta vaš hod govori o vama
PESMA MI JE I MAJKA I DETE EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:17 od Admin

» Imali sreće, ali ne i pameti: 10 nepromišljenih dobitnika lotoa
PESMA MI JE I MAJKA I DETE EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:16 od Admin

» PHAB2 Pro: Prvi mobilni na svetu s Tango tehnologijom
PESMA MI JE I MAJKA I DETE EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:13 od Admin

Statistike
Imamo 2976 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je Ivica

Naši korisnici su poslali ukupno 14347 članaka u 5870 teme
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

PESMA MI JE I MAJKA I DETE Music110PESMA MI JE I MAJKA I DETE T_musi10

PESMA MI JE I MAJKA I DETE

Ići dole

PESMA MI JE I MAJKA I DETE Empty PESMA MI JE I MAJKA I DETE

Počalji od Admin Pon 27 Apr 2009 - 0:30

PESMA MI JE I MAJKA I DETE

Kad bi mi neko ponudio pet miliona evra da prestanem da pevam možda bih i uzela, ali već sutra bih se pokajala. Brzo bih psihički propala i ubrzo umrla.

PESMA MI JE I MAJKA I DETE 1765

Nekrunisana kraljica narodne muzike Lepa Lukić večeras će koncertom u Centru „Sava" obeležiti 40 godina karijere. U intervjuu nedelje naglašava da to nikako ne nazivamo jubilejom, jer bi to značilo da se oprašta od mikrofona. Ima nameru, kaže, da peva sve dok u ogledalu vidi da je još za scenu.

- A svi mi daju komplimente da bolje izgledam nego ikad. Pitaju me šta radim da bih tako izgledala, a ja ništa. Kad mogu, spavam dobro, ne idem u teretane i kod kozmetičara. Mislim da je genetika u pitanju. Eto, moja majka nije imala dubokih bora, a imala je više od 90 godina.

Čini se da još niste preboleli majčinu smrt?

- Nisam pevala godinu dana posle njene smrti. Iz poštovanja prema majci povukla sam se iz javnog života, iako me je zaklinjala da ne oblačim crninu kad umre. Ipak, nisam je poslušala. Zaklinjala me je i da ne prestajem da pevam, plašila se da će me ljudi zaboraviti. Ali srce nije moglo da podnese da zapevam. Kada je godišnjica prošla, vratila sam se u javnost. Objavila sam album i od tada ne stajem.

Majka vas je uvek bodrila na koncertima. Hoće li vam nedostajati u Centru „Sava"?

- Koliko će mi nedostajati dovoljno govori to što sam iz repertoara izbacila dve pesme u kojima se pominje majka. Znam kakva sam, kada bi ih pevala, rasplakala bih se i upropastila koncert. Trudiću se da tada ne mislim na nju. Moja majka je bila moj drug. Sve sam joj pričala, sve je znala o meni, ništa od nje nisam krila. Bila je razumna žena i moja podrška u svakom smislu.

Da li vam je zamerala nešto?

- Šta je imala da mi zameri? Ja nemam, a nije imala ni ona za čim da žali. Nisam propustila ništa što se karijere tiče, nema šta nisam postigla i nema nagrade koja meni nije dodeljena. Ne znam šta bi još trebalo da dobijem.

PESMA MI JE I MAJKA I DETE 1766

A to što se niste ostvarili privatno?

- Moja majka je imala običaj da kaže da ćerku ima jednu, a zetova će biti uvek. Imala sam ja veza i vezica, i finih i promašenih, ali nijedna nije bila tako strašna da bih se sad žalila na nekog od tih muškaraca. Moja profesija je takva da sam na putu po tri-četiri meseca. Teško je tako održati brak, pogotovo što nisam imala decu. Ništa me nije vezivalo za te ljude. Ako nešto među nama nije bilo u redu, tu vezu sam odmah kidala. Nisam imala razloga da pravim kompromise. Ja na sceni činim sve za narod, ali da živim s nekim zbog naroda, to ne mogu, pa neka mi oproste.

Da ste morali da birate između karijere i muškarca, šta biste uradili?

- Nisam nikada imala ljude koji su mi dovlačili kuće i milione, pa da ja mogu da kažem da više neću da pevam. A i da jesu, nikad ne bih napustila muziku. Kad bi mi neko sad ponudio pet miliona evra i da mi zabrani da pevam, možda bih ih i uzela, ali već bih se sutra pokajala. Ako bih prestala da pevam, psihički bih propala i brzo umrla. Tugovala bih za pesmom, jer ona je meni i majka i dete i baba i deda, sve mi je u životu. Pesma me vadi iz svega i svačega. Ja sam emotivna osoba i mnogo me pogađaju neke stvari, osetljiva sam na ljude, familiju, na sve ono što mi se događa na privatnom planu. Tada se zatvorim, isplačem i izbacim sve iz sebe, pa onda dignem glavu i nastavim dalje. Samostalna sam žena i sve što sam uradila u životu, uradila sam sama. Nisam imala trnovit put u karijeri.

MOJE MESTO NIKO NE MOŽE DA UZME

Na ideju da četiri decenije rada proslavi koncertom u Centru „Sava" Lepa je došla kada je bila gošća na koncertu Kemala Montena.

- Kada me je Kemal najavio, dva minuta je skandirala cela sala. Onda me je Gane Pecikoza nagovorio da napravim koncert. Posle Beograda, pevaću u Novom Sadu, Kraljevu i Nišu. Dala sam sve od sebe za ovaj koncert. Osmislili smo scenu i prvi put ću imati stilistu. Iza mene na sceni će stajati slika mog rodnog sela. Gosti na koncertu će biti mladi pevači Rada Manojlović i Bane Mojićević. Volim mlade pevače jer nisam pakosna i samoživa žena. Moje mesto niko nije uzeo niti može da ga uzme - kaže Lepa.

A da li vam je neko nudio novac da prestanete da pevate?

- Udvarao mi se jedan naš čovek koji je živeo u Minhenu. Nudio mi je brak, vile, kule i gradove, ali pod uslovom da ne pevam. A ako mi neko zabrani da pevam, bolje je da me ubije.

Da li vam je neki muškarac ostao u posebnom sećanju?

- Nisam bila nesrećna ni u jednoj vezi. Ali ipak duboko u mom srcu će ostati urezano ime Duška Štrpca, s kojim sam bila osam godina u vezi. Pre dve godine je umro taj čovek koji je na mene ostavio veliki pečat. Nas je samo vreme razdvojilo. On je otišao u Ameriku kod sina, a ja sam ostala ovde. Lepe godine sam provela sa njim i njegovu sliku nosim. I posle rastanka, ostali smo prijatelji. Bilo mi je teško kad su mi javili da ga više nema.
Admin
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 37
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh