MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!

Join the forum, it's quick and easy

MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!
MUZIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Pristupi

Zaboravio sam šifru

Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» Numeroloska karta Tom Kruza
MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! EmptySre 1 Nov 2017 - 15:18 od lenghorn999

» Delotvorni tretman od banana protiv akni
MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:26 od Admin

» Saveti za plavuše: Kako da vam kosa ne bude žuta
MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:25 od Admin

» Uklonite tamne fleke sa lica: Za par dana imaćete kožu kao beba
MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» 20 zapanjujućih saveta jednog od najboljih psihologa sveta
MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:22 od Admin

» Morska so u službi lepote
MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:20 od Admin

» Ako u vezi nemate ovih 5 stvari, definitivno nije za vas
MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:19 od Admin

» Evo šta vaš hod govori o vama
MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:17 od Admin

» Imali sreće, ali ne i pameti: 10 nepromišljenih dobitnika lotoa
MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:16 od Admin

» PHAB2 Pro: Prvi mobilni na svetu s Tango tehnologijom
MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! EmptyPet 17 Jun 2016 - 3:13 od Admin

Statistike
Imamo 2976 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je Ivica

Naši korisnici su poslali ukupno 14347 članaka u 5870 teme
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Fluks RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! Music110MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! T_musi10

MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE!

MUZIKA :: SPORT :: FUDBAL

Ići dole

MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! Empty MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE!

Počalji od Admin Čet 25 Dec 2008 - 18:28

MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE!

MILOVAN ĐORIĆ: "Pa zar posle svega što sam uradio za srpski fudbal treba da dobijem samo toliko?"

MALO MI JE 50.000 EVRA OTPREMNINE! 1777

Ne oseća grižu savest... Milovan Đorić

„Prvi srpski bek" Milovan Đorić smatra da je 50.000 evra suviše mala nagrada za njegov minuli rad u Fudbalskom savezu Srbije! Direktor mlađih kategorija FSS veruje da je za prethodnih 10 godina rada na Terazijama 35 zaslužio veću otpremninu pred odlazak u penziju, ali posle čitave buke koja se podigla oko toga on razmišlja da preinači svoju odluku i ostane u srpskoj kući fudbala i posle 2009. godine.

Đorić ne želi da otkrije koje je to automobile oštetio obilazeći Srbiju u potrazi za talentima, kako to tvrdi predsednik FSS Tomislav Karadžić, i tvrdi da nije ni u kakvom sukobu sa prvim čovekom srpskog fudbala.

Smatrate li da ste zasluženo dobili 50.000 evra otpremnine od FSS?

- Nagrada je vrlo mala za sve ono što sam radio prethodnih 10 godina u fudbalskoj organizaciji naše zemlje. Posebno zbog toga što sam kao direktor mlađih kategorija i škole fudbala imao uticaja na formiranje svih selekcija i izgrađivanje mladih igrača. Ako posle svega treba da dobijem 50.000 evra, onda je to premalo. Đora nikada nije radio protiv saveza, jer FSS smatra za svoj drugi dom. Jedini nisam dobio nagradu za plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo 2006. godine, a dobila ju je i moja sekretarica.

Šta je razlog tome?

- Ma, neću da pričam. Jeste da smo tada bili u zajednici s Crnogorcima i da je postojao tihi rat, ali nema veze...

Bode oči upravo visina novčane sume koju ćete dobiti?

- Meni mogu samo da zamere da nisam dobio neku utakmicu, da nisam napravio odgovarajuću izmenu ili da nisam ostvario željeni rezultat na meču. Nikakve druge greške meni ne mogu da nađu. Taj novac je nagrada za sve ono što sam uradio od Salvadora do Kine, po celom svetu, a u korist fudbalske Srbije. Milovan Đorić je pismenim putem direktno od UEFA i FIFA pohvaljen za svoj rad i o tome možete da se informišete u FSS. Pitajte ih da li je još neko dobio takvo priznanje u Srbiji. Sve u svemu, nema tu ništa skandalozno, kao što vi pišete.

Da li je istina da ste upropastili svoja dva automobila obilazeći Srbiju zarad poslova FSS, kao što je rekao predsednik Tomislav Karadžić?

- Istina je sve što kažu predsednik i generalni sekretar! O tome ne želim da govorim, ali onog ko širi informacije o mojoj otpremnini trebalo bi da bude sramota. A znam ko je to...

Hoćete da nam otkrijete?

- Taj čovek je dao 50.000 evra da njegov klub uđe u Superligu. Za te pare je namestio utakmicu, a mene napada. On je predstavnik poražene strane na predsedničkim izborima u FSS, ali je ostao da radi kao član Izvršnog odbora. Njega i njegovu porodicu trebalo bi da bude sramota zbog načina na koji su došli do para. Ako se on sam ne oglasi u roku od dva dana, onda ću ja da kažem njegovo ime.

Zašto nećete da komentarišete izjave Karadžića? Da li je to potvrda spekulacija da ste u svađi?

- Ma, kakav sukob! To je još jedna laž koju plasira pomenuta strana. Tole Karadžić i ja znamo se više od 30 godina. Porodični smo prijatelji, ali svako poštuje svoje obaveze i svoj deo posla. Zbog toga smo dobar tim, a nekim ljudima to smeta.

Ako ste dobar tim, zašto vi odlazite u penziju?

- Želeo sam da odem u klub i da tamo budem direktor mlađih kategorija. Mogu da odem gde god hoću, imam ponudu da danas napustim savez i dobijem posao u nekom od evropskih klubova, jer svi znaju kako Đora radi. Ali, zbog načina na koji pokušavaju sada da me kompromituju određeni ljudi i zbog raznih komentara koje je izazvala moja nagrada, razmišljam o tome da naredna godina ne bude moja poslednja u FSS.

Znači li to da ostajete na Terazijama 35?

- Možda, blizu sam konačne odluke. Ovo mi je motiv da radim i dalje.
Ko još može da traži pare od FSS?

Generalni sekretar FSS Zoran Laković objasnio je da Milovan Đorić odlazi u prevremenu penziju zbog sistematizacije radnih mesta u toj organizaciji, a da je visinu njegove nagrade odredio Odbor za hitna pitanja.

- To je odluka Odbora za hitna pitanja. S njim je postignut dogovor da u sklopu sistematizacije radnih mesta 31. decembra sledeće godine ode u penziju, a kao nagradu za desetogodišnji rad u FSS dobiće, zasad, 20.000 evra, a preostali deo novca kasnije - istakao je prvi operativac FSS.

Na konstataciju da je to neka vrsta retroaktivnog nagrađivanja, odnosno da bi po istom osnovu mnogi bivši fudbalski radnici mogli da traže od FSS novčane nadoknade, Laković je rekao:

- Slažem se da mogu, ako tako posmatramo stvari. Nije to retroaktivno nagrađivanje, već je činjenica da Đorić jedini nije dobio deo kolača posle odlaska reprezentacije na Mundijal 2006. godine. Kada se dele nagrade, u obzir se uzima celokupan ciklus kvalifikacija i sam rezultat na SP. On je u jednom delu ciklusa bio tehnički direktor reprezentacije, a kasnije i direktor škole fudbala, čime je uticao na ukupan rezultat - objasnio je Laković.
Admin
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 37
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh